tisdag 19 april 2016

Avsnitt 6 - Stickfest i Väst-special!



I detta avsnittet spontanpoddar vi ifrån Stickfest i Väst som i år hölls på Villa Maritime på vackra Marstrand den 18-20 mars.

Det vart ett bra tag sedan vi poddade och väldigt mycket har hänt sedan dess.

Johanna har stickat på så mycket olika grejer att hon inte riktigt kan säga på exakt vad. Men bla. har första Loppakoftan blivit färdig och ytterligare två påbörjats (Loppa två, Loppa tre). Även Nancykoftan och tröjan Grettir nämns. Hon har med sig sju (!!!) olika projekt till Marstrand.

Lena har stickat klart sin Riddari och äntligen stickat knappkanter på Siri. Hon har även klippt koftan Lara och nästan börjat sticka knappkanter. Även KAL-koftan är påbörjad.

På Stickfest i Väst vann vi tillsammans med vårt lag "Fyra Loppor och en Siri" garnquizet och fick finfina sockkit som innehöll garn från Tant Kofta och mönster från Evelina Roos (Eddy) och Anna Bergström (Tant ulltuss).

Lena har varit på kurs för Gudrun och pratar om att kroka en kofta.
Johanna pratar om Damejakka Loppa och om KAL:en som startades på facebook (sök på "Loppkal" om du vill gå med i gruppen). Eftersom många i KAL:en skulle till stickfesten på Marstrand föreslog hon att en gruppbild skulle tas, åtta glada stickerskor samlades och blev fotograferade.


Intervju med Stickfest i Väst-Linda:
Garnaffären Deisy Design

Intervju med Ulrika Loeb:
Organisationen Hjälpstickan

Annat som nämns i avsnittet:
Garnet Rauma finull
Garnet Biolana Organic Wool från Mondial
Garnet Cheeky Merino Joy från Rosy Green Wool, säljs hos Organic Knitters

Bilder från Stickfest i Väst kan ni finna på våra respektive Instagram-konton. Stormblomma (Johanna) och Bambusticka (Lena). Även under hashtaggarna #stickfestiväst och #siv16 kan man hitta en massa bilder (under den sistnämnda finns även lite bilder av bilar av någon märklig anledning...)

Om ni vill komma i kontakt med oss eller lämna förslag på något vi ska prata om i kommande poddar kan ni skicka ett mail eller två till skickatillstickatill@gmail.com

Sticka lungt!