tisdag 5 januari 2016

Avsnitt 4 - nyårsmål




Vårt fjärde avsnitt spelas även detta in, från två olika platservia Skype. Vi hoppas på att ljudet blir aningen bättre än sist!

Sedan sist har Johanna till allas stora förvåning börjat virka! En filt ska det bli, i form av en mormorsruta. Dock tycker hon fortfarande att virkning är bland det tråkigaste som finns. Hon har stickat färdigt både Stjernegensern och Nancygensern till syrran. Nu stickar hon på sin egna Loppakofta.

Lena har gjort allt möjligt och varit så flitig så hon inte kommer ihåg allt. Bland annat virkat total 6 mössor som gavs bort i julklappar. Annars har Lena hittat en garnaffär som heter Rätstickan och ligger i Malmö. Hon har virkat klart en mössa från bautawich med Onion garnet och Zenta. Annars har Lena virkat på en kofta på julafton med Onion nässelgarn ett. Lena pratar även om en barn kofta hon virkar den utan luva. I jul har det även hunnits med ett besök till slöjddetaljer där hon köpt knooking nålar och provar nu denna teknik. Vet någon lyssnare mer skicka gärna ett mail till oss! Än så länge har Lena bara hunnit knooka en gris som blev en ren...

Ingen av oss har gått så mycket som vanligt, Johanna pga. jullov och Lena pga. eventuell allergi mot armbandet. Om någon vill bli vän med oss på fitbit och tävla, skicka ett mail till oss, skickatillstickatill@gmail.com.

Avsnittets huvudämne är handarbetsrelaterade nyårslöften/mål;
Johannas löfte/mål är att sticka en enfärgad tröja eller kofta.
Lenas löften/mål är att steeka sin Lara, att sticka minst en kofta/tröja av sin stash och att sticka eller virka minst ett mönster från en bok som hon äger.

Avsnittets mönstertips: Tröjan In stillness av Alicia Plummer.

Avsnittets tips: Påsklämmor att klämma ihop garner så det inte blir massa trassel.

Avsnittet bjuder på lite extra innehåll i slutet, så stäng inte av förrens du lyssnat på allt ;) Den som kan gissa vad vi håller på med kommer vi nämna i nästa avsnitt. Personen vinner också evig ära! :)

Om ni vill lämna förslag på något vi ska prata om i kommande avsnitt eller bara komma i kontakt med oss, kommentera här på bloggen eller maila till skickatillstickatill@gmail.com 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar