tisdag 1 december 2015

Avsnitt 3

Vårt tredje avsnitt spelas in, från två olika platser, via Skype. Hos Johanna regnade det ganska kraftigt och därför hörs smattret mot fönsterblecket emellanåt. Hos Lena tappas det virknål och annat stök som gör massa ljud.

Vi tackar för all uppmärksamhet och alla peppande kommentarer vi fått i samband med poddsläppet, oerhört roligt!

Detta tredje avsnitt kommer att handla om stickböcker men först pratar vi om vad vi stickat på sedan sist / stickar på just nu.

Lena har sedan sist faktiskt både stickat och virkat. Just nu har hon många bollar i luften och gjort klart lite julklappar som hon inte vill prata om. Hon berättar lite om sin ufo-bantning. Ett par handledsvärmare i garnet Ulrika från Svarta Fåret som ser ut som Minions. Så fort Lena blir bättre på att lägga upp på Ravelry så lovar hon länka. Hon håller på att sticka en top i garnet Step Classic från Austermann och Zauberball från Schoppel-Wolle. Sedan har hon även börjat sticka ett par vantar som heter Folke från boken Vantar för alla årstider. Där stickar hon i garnet Step 6 även detta från Austermann och Kampes 2-trådigt ullgarn. Hon väljer att sticka dom i dubbelt garn istället för enkelt så dom blir tjockare men det går ju även långsammare. Sedan fortsätter hon virka på koftan i Supersoft från Magasin Duett. Sist men inte minst är hon klar med sin sjal som hon pratade om i förra avsnittet i garnet Ciao från Mondial.

Johanna har sedan sist nästan bara stickat på sin Stjernegenser som nästan är färdig! Här hittar du hennes projektsida till den tröjan. Syrrans studentpresent Nancygensern har det inte hänt så mycket med, men så fort Stjernegensern är färdig står Nancy på tur! Hon har varit lite olydig och lagt upp två nya projekt trots att hon lovat sig själv att inte göra det, en Rayures som kommer bli en cowl när den är färdig. Den är randig och stickas runt innan den stickas ihop i slutet. Även en mössa har blivit till (fast den är inte helt färdig) då hon skulle på bio i förra veckan och behövde något att sticka på (det finns dock inget mönster på denna). 

Dagens huvudämne är stickböcker, Johannas favoriter är:

Lena lyfter 3 matnyttiga böcker:
Sedan lyfter hon hennes favoriter:
Avsnittets mönstertips:
The Elder Tree Shawl, mönster skapat av Softsweater.
Här, här, här och här hittar du Johannas fyra (!!!) exemplar av denna sjal.

Avsnittets tips:
Väskan till stickor ifrån knitpro finns i 5 olika färger och är perfekta väskan för "on the go" stickaren.

Om ni vill lämna förslag på något vi ska prata om i kommande avsnitt eller bara komma i kontakt med oss, kommentera här på bloggen eller maila till skickatillstickatill@gmail.com

2 kommentarer:

  1. Så roligt och inspirerande att lyssna på er. Superbra med länkar till det ni pratat om. Ser fram emot nästa avsnitt. Men väldigt hög musikvolym...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack för din feedback, menar du att hela avsnittet är högt eller bara jingeln?

      Radera