fredag 13 november 2015

Avsnitt 2.


Vi inleder vårat andra program med att fråga vad vi stickar på just nu. Denna punkten kan bli lätt luddig då vi både berättar om nu och sedan sist så luddig att Lena glömde bort att Johanna berättade först...

Johanna är mycket nöjd med sin färdigstickade tröja av mönstret Driftwood i dubbel Supersoft från Magasin Duett. Den är blå med röda detaljer och diamantknappar och kan beskådas här. Hon stickar nu mest på sin systers studentpresent, en Nancygenser samt sin egna Stjernegenser.

Lena har precis virkat klart en tröja, i onion garnen som pratas  om mer senare i avsnittet och Zenta från Permin. Hon har även precis gjort klart en poncho i garnet Silenzio från Schachenmayr och Loop från Lang Yarns.
Nu måste hon ufobanta lite och med sig på helgens Skåne-resa en kofta i Supersoft från Magasin Duett och en sjal i garnet Ciao från Mondial.
I "tröj utmaningen" vann Lena över sig själv och skickade en Instagram bild till "rätt avigt" för att visa att hon han göra "trippelkoftan" på en månad.

I stegtävlingen har Lena inte gått så mycket efter som hon har tagit av sig armbandet för ett tag och Johanna har gått: 92309 steg

Vi listar våra favoritgarner:
Vi pratar även kort om bland annat Supersoft från Magasin Duett och Alpakka silke från Sandnes.

Vi listar lite garn affärer:
Vi kommer återkomma till denna punkt i ett framtida avsnitt!

Dagens mönster:
The Doodler: Westknits Mystery Shawl KAL 2015
Lena tipsar att om man inte vill sticka sjalen måste man alla fall se videon "Baby You're a Knitter"
På Instagram har andra stickare även "svarat" på den genom att göra egna videos.

Dagens tips:
Väskan Yarn Drum från Slöjd-detaljer. Lena anser att det är en ren stick- och virk- dröm och att alla borde ha en sådan, eller vad säger ni?

Vi presenterar teknikens värld och pratar om stick- och virk- forumet Ravelry.
Om man inte hittat dit tidigare är det nästan ett måste att bli medlem där nu, det är en helt ny värld som öppnar sig! Du hittar Johanna som Stormblomma och Lena som Bambusticka. På Ravelry hittar du även gruppen som Johanna startade utan Lena.

Om ni vill lämna förslag på något vi ska prata om i kommande avsnitt eller bara komma i kontakt med oss, kommentera här på bloggen eller maila till skickatillstickatill@gmail.com

1 kommentar: