fredag 23 oktober 2015

Välkomna till podden! Avsnitt 1.



Hej och välkomna till podden Sticka till Skåne! En podd som kommer att handla om stickning, hantverk och en hel del annat.


Vi inleder första avsnittet med att presentera oss, Lena och Johanna heter vi. Två tösabitar från Skåne som båda flyttat till Göteborg där vi träffades på ett stickcafé. Lika galna i att sticka, Lena virkar och slöjdar med annat också. Johanna har stickat sedan hon var cirka 10 år och Lena har stickat i 10 år.
Johanna är den något mer strukturerad och Lena är lite mer flummig och säger vad hon tänker innan hon har hunnit tänka klart.

Vi pratar om stegtävlingen som vi är med i genom stegräknaren Fitbit.

Stickat och virkat vi pratar om är:

Lena virkar, pratar om att virka en eller två cocoons - en mössa som ser ut som en hjärna och ger sig själv en utmaning att bli klar med 4 tröjor innan oktobers slut.

Johanna pratar om att sticka på tröjorna Driftwood och Riddari. Den sistnämnda förväxlar Lena hela tiden med en tröja som heter Óðinn.

Punkter vi tänker prata om i framtida poddar:
- Att virka
- Att köpa garn på ICA?
- Favorit garner
- Johannas knäppa knappar

Rättelser:
 - Lena lärde sig inte sticka mellan två lov utan på ett lov mellan två terminer.
 - Lena färdigställer 3 koftor och 1 tröja i oktober om hon klarar utmaningen där finns enorma skillnader på koftor och tröjor.
- Mönster Riddari finn inte längre som gratis mönster men tröjan 91006 finns... det är samma tröja samma mönster men den ska stickas med raggi välj garn själv säger vi!

Om ni vill lämna förslag på något vi ska prata om i kommande avsnitt eller bara komma i kontakt med oss, kommentera här på bloggen eller maila till skickatillstickatill@gmail.com

5 kommentarer:

  1. Gud vad kul att göra mina favvoskåningar 😀
    Har inte tid att skriva mer, måste ladda nästa avsnitt. Ljudet är fantastiskt bra tycker jag 👏👍💕

    SvaraRadera
  2. Hej vad roligt med en ny stickpodd:) kommer ni att lägga upp avsnitten så man kan lyssna i tex podcaster, iTunes eller andra appar? Tror många som jag gärna lyssnar via telefonen när man tex är ute och går... 💖❤️💝

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu jobbar vi på att hitta en sådan lösning men så länge får man avnjuta podden vid datorn.

      Radera
    2. Ok. Vad bra! Det gör jag gärna, har precis lyssnat på avsnitt två. Angående ljudkvalité så tycker jag att den är ovanligt bra för en podd. Men musiken är väldigt hög i förhållande till pratet- tappade nästan stickningen när den satt igång��
      Tack igen för en bra podd!

      Radera
  3. Välkomna till podcast-världen!
    Jättekul att lyssna på er, som på en träff i Stickklubben Gbg. :-)
    Heja er!
    Kram Maria

    SvaraRadera